MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najczęściej spożywamy bób jako przekąskę, ugotowane nasiona...
fot. pixabay.com/Pantanea_

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Zupa z bobu

Najczęściej spożywamy bób jako przekąskę, ugotowane nasiona posypane solą to rarytas okresu wiosenno-letniego. Warto wiedzieć, że na bazie tego smaku mogą powstać inne dania, np. zupa. Potrzebujemy 1 litra bulionu warzywnego lub warzywno-mięsnego. Obrany bób (najlepiej ok. 300 g) podsmażamy z cebulą i ząbkiem czosnku i dodajemy do gotowego wywaru. Gotujemy ok. pół godziny, po tym czasie możemy zmiksować całość lub odjąć część nasion, zmiksować resztę i dołączyć bób w całości.

Zobacz również

Nakło tętniło życiem w Dniu Dziecka. Rodzinna  pełna atrakcji impreza w Piwnicznej

Nakło tętniło życiem w Dniu Dziecka. Rodzinna pełna atrakcji impreza w Piwnicznej

Jaworzno: Zmarł 58-letni uczestnik zlotu caravaningowego na Sosinie

Jaworzno: Zmarł 58-letni uczestnik zlotu caravaningowego na Sosinie

Polecamy

Dwa młode łosie błąkały się przy jezdni

Dwa młode łosie błąkały się przy jezdni

Kradł słupki ogrodzeniowe z lasu, by wybudować teściowi werandę

Kradł słupki ogrodzeniowe z lasu, by wybudować teściowi werandę

Przygotuj się na EURO. Czy Polscy piłkarze zwiększą swoją wartość?

Przygotuj się na EURO. Czy Polscy piłkarze zwiększą swoją wartość?