MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g...
fot. megaflopp/Getty Images

Kto powinien częściej jeść ogórki kiszone? Skorzystają: układ pokarmowy, figura i odporność. W tych schorzeniach warto sięgać po kiszonki

Zaparcia

Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g na 100 g, czyli na 1 średniej wielkości sztukę), który jest niezbędny do prawidłowej pracy układu pokarmowego. Składnik ten reguluje rytm wypróżnień, a także przyspiesza przesuwanie się resztek pokarmowych w dalsze części jelita. Dzięki tym właściwościom kiszonki zapobiegają zaparciom oraz zmniejszają ryzyko rozwoju raka jelita grubego.

Zobacz również

Walka o igrzyska w cieniu gry o medale. Wysoka stawka MP w Bydgoszczy

Walka o igrzyska w cieniu gry o medale. Wysoka stawka MP w Bydgoszczy

Kraków. Papamobile znów na Franciszkańskiej pod Oknem Papieskim

Kraków. Papamobile znów na Franciszkańskiej pod Oknem Papieskim

Polecamy

Myję truskawki w wodzie z tym składnikiem. Zachowują świeżość przez kilka dni

Myję truskawki w wodzie z tym składnikiem. Zachowują świeżość przez kilka dni

Słaby poziom języka i silny stres. Egzaminator o maturach ustnych z polskiego

ROZMOWA
Słaby poziom języka i silny stres. Egzaminator o maturach ustnych z polskiego

Ruszyła rekrutacja do Szkoły Pionierów PFR. Poznaj warunki zgłoszenia

Ruszyła rekrutacja do Szkoły Pionierów PFR. Poznaj warunki zgłoszenia