Cała hala zajezdni Dąbie przez dwa dni pękała w szwach. Wrocławianie tłumnie przybyli na wydarzenie, gdzie mogli kupić wyjątkowe ubrania zaprojektowane i uszyte przez wystawców z materiałów pochodzących z odzysku czy ręcznie robioną biżuterię. Wiele było stoisk manufaktur kosmetyków, do stworzenia, których użyto tylko naturalnych surowców.
Wielkim zainteresowaniem cieszyła się także strefa z produktami żywnościowymi. Było tam wszystko od past orzechowych na słodko i słono aż do miodów. Ręcznie robione czekolady bez dodatku białego cukru, z naturalnymi dodatkami czy słodkie wypieki. Dla tych co wolą się czegoś napić była bogata oferta ekologicznie hodowanych kaw, yerby czy wina z polskich winnic.
- takie wydarzenie to świetna okazja dla nas, dla wystawców, bo możemy zaprezentować swoje produkty i swoją działalność. Dla klientów to świetna okazja do spotkania, rozmowy na temat żywności i zalet wyboru jedzenia nieprzemysłowego, ale najważniejsze to degustacja produktu zrobionego w stu procentach z naturalnych i zdrowych składników. - mówi Paweł Sobieraj, właściciel wrocławskiej manufaktury czekolady SobierajChocolate.
Ponadto na targach można było kupić coś do domu: rośliny, świeczki czy naczynia ceramiczne. Przed wejściem do Zajezdni Dąbie organizatorzy wydzielili strefę z food truckami, która również cieszyła się sporą popularnością.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody