MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po...
fot. Tatiana Volgutova/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Grzyby

Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po obróbce termicznej i nie poddawać ich ponownemu podgrzewaniu. Te produkty z natury należą do ciężkostrawnych, a ich ponowne ogrzewanie może nasilać dolegliwości trawienne.

Dodatkowo po kolejnej obróbce termicznej grzyby wydzielają toksyczne związki, które wywołują niestrawność, ból brzucha oraz biegunki z domieszką krwi.

W niektórych badaniach zaobserwowano również, że jedzenie grzybów po ponownym podgrzewaniu może zaburzać rytm pracy serca.

Zobacz również

Szkoła w Osinach będzie miała salę gimnastyczną. Umowa podpisana [ZDJĘCIA]

Szkoła w Osinach będzie miała salę gimnastyczną. Umowa podpisana [ZDJĘCIA]

Wróciła czwarta fontanna w Starachowicach. Już działa na stawie Pasternik

Wróciła czwarta fontanna w Starachowicach. Już działa na stawie Pasternik

Polecamy

Olsztyn najcichszym dużym miastem w Polsce

Olsztyn najcichszym dużym miastem w Polsce

ZUS: ok. 37 tys. rodziców nie złożyło wniosku o wypłatę 800 plus

ZUS: ok. 37 tys. rodziców nie złożyło wniosku o wypłatę 800 plus

Rusza piąta edycja akcji „Otwórz się na pomoc”. Tym razem stawiamy na emocje!

Rusza piąta edycja akcji „Otwórz się na pomoc”. Tym razem stawiamy na emocje!